top-5-gezelschapsspellen

Top 5: Gezelschapsspellen

Ben jij op zoek naar de leukste gezelschapsspellen? Wij hebben voor jou de beste gezelschapsspellen op een rijtje gezet! Onze top 5 gezelschapsspellen is samengesteld aan de hand van populariteit en eigen ervaring. Benieuwd naar onze top 5 spellen? Lees dan verder! 👇🏻

Qwixx 🎲
Het eerste spel wat we opnemen in onze top 5 leukste gezelschapsspellen is Qwixx. Dit spel is een snel en gemakkelijk dobbelspel. Toch kan Qwixx soms ook heel spannend zijn en werkt het verslavend door de strategie en tactiek die bij dit spel komt kijken.

Wat fijn is bij Qwixx, is dat je niet op je beurt hoeft te wachten. Een medespeler dobbelt, maar iedereen heeft wat aan de worp! Hoe meer vakjes je op je scoreblad wegkruist, hoe meer punten je uiteindelijk krijgt. Maar pas op: als iemand een rij sluit, kun je niets meer aankruisen in die rij!

Qwixx is een leuk gezelschapsspel dat je mee kunt nemen op vakantie. Je hebt alleen een goede ondergrond nodig om te dobbelen, een aantal scorebladen en een aantal pennen! Dit spel is geschikt voor 2 tot 5 spelers en duurt ongeveer 15 minuten.

➡️ Qwixx kopen? Klik dan hier!

Regenwormen 🐦
Zoek je een snel, compact spel? Dan is Regenwormen het ideale spel voor jou. Dit tweede gezelschapsspel van onze top 5 kun je overal en op ieder moment spelen.

Om de beurt gooi je met de dobbelstenen. De dobbelstenen met hetzelfde aantal of met een worm leg je aan de kant. Vervolgens gooi je nog een keer met de overige dobbelstenen en leg je weer alle dobbelstenen met een ander getal aan de kant. Zo kun je een tijdje doorgaan, totdat je meer dan 20 en ten minste één worm hebt gegooid. Hierna mag je namelijk de steen met het overeenkomende getal pakken of van een medespeler stelen! Maar pas op: als je teveel risico neemt en getallen gooit die je al eens hebt gepakt, dan kun je af gaan en dan moet je een steen inleveren.

Wie aan het eind de meeste regenwormen in bezit heeft, heeft het spel gewonnen. Regenwormen is geschikt voor 2 tot 7 spelers en duurt ongeveer 30 minuten.

➡️ Koop het gezelschapsspel Regenwormen hier!

Ticket to Ride 🚂
Het derde gezelschapsspel in onze top 5 is Ticket To Ride. Dit leuke bordspel laat jou treinstations en routes bouwen door heel Europa!

Het doel van Ticket to Ride is om de routes op de bestemmingskaarten die je krijgt, te volbrengen. Dit kun je doen door verbindingen tussen steden te bouwen, als je de juiste kaarten in handen hebt. Degene die aan het eind van het spel de meeste punten heeft verzameld door routes te volbrengen, wint dit leuke spel.

Wat Ticket To Ride zo’n leuk gezelschapsspel maakt, is dat iedere keer dat je Ticket To Ride speelt anders zal verlopen. Ook blijft de winnaar tot op het laatste moment onbekend. Dit spel is geschikt voor 2 tot 5 spelers en kan ongeveer 60 minuten duren.

➡️ Ticket To Ride koop je hier!

Exploding Kittens 🐱
Het leuke kaartspel Exploding Kittens is het volgende gezelschapsspel in onze top 5. Exploding Kittens is een erg leuk kaartspel voor de hele familie. Dit tactische spel bevat allerlei kaarten met grappige afbeeldingen en beschrijvingen, maar laat je daardoor niet afleiden!

Centraal in dit gezelschapsspel staat het pakken van een kaart van de stapel, totdat je één van de bommen trekt. Wanneer je geen ontmantelkaart in je handen hebt, ben je af en doe je niet meer mee. De speler die alle bommen weet te overleven en dus als laatst overblijft wint het spel. Exploding Kittens is geschikt voor 2 tot 5 spelers en duurt ongeveer 15 minuten.

➡️ Het populaire kaartspel Exploding Kittens koop je hier!

Rummikub 🃏
Het laatste gezelschapsspel van onze top 5 is het bekende spel Rummikub dat nooit verveeld. Vrijwel iedereen heeft het weleens gespeeld of er van gehoord op de camping. En anders is het vast eens voorbij gekomen bij je opa, oma of (schoon)ouders aan de keukentafel.

Het gezelschapsspel Rummikub vraagt om inzicht en tactiek, maar ook moet je wat geluk hebben met de stenen die je tot je beschikking hebt. Het doel van Rummikub is om reeksen met de cijfers op je plank te maken. Degene die als eerst al zijn stenen kwijt is, wint het spel. Het spel is geschikt voor 2 tot 4 spelers en kan ongeveer 60 minuten duren.

➡️ Hier kun je Rummikub kopen!

Bonustip: Keezenspel
Met de bovenstaande top 5 gezelschapsspellen kun je al een hele tijd vooruit, maar toch willen we jullie één bordspel niet onthouden: Keezenspel. Vandaar dat we dit spel willen meegeven als bonustip.

Het Keezenspel is een oer-Hollands bordspel wat altijd zorgt voor gezelligheid, maar soms ook voor een beetje strijd. Keezen is een combinatie van Mens-Erger-Je-Niet en pesten, waardoor je plan op ieder moment gedwarsboomd kan worden door één van je medespelers. Je hebt een aantal spelkaarten in je hand, die allemaal een andere functie hebben. In plaats van iedere beurt te dobbelen, gooi je nu een spelkaart op. Degene die met alle pionnen als eerste binnen is en er met pestkaarten voor zorgt dat medespelers niet sneller zijn, wint het spel. Het gezelschapsspel Keezen is geschikt voor 2 tot 6 spelers en duurt ongeveer 45 minuten.

➡️ Koop hier het leuke Keezenspel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *